GÜL KADAYIF
Esimin Türkiye den getirdigi kadayifin birazini bugün gül kadayifi yapmak icin kullandim..Gül kadayifin ismini ben koydum belkide öyle söyleniyordur bilmiyorum:)gül böregi gibi sarildigi icin baska bir isim aklima gelmedi.Gerci resim de sekli pek belli olmuyor ama hem görüntü olarak hem de birer porsiyonluk cok güzel oluyor.
Malzeme:
- 250 gr. Kadayif
- 200 gr. ceviz
- 2 bardak seker
- 3 bardak su
- tereyag
- Ilk önce serbetinizi hazirlayip sogutun.
- Sonra elinizle bir parca kadayif alin ve hafifce actirin icine (ortasina) dövülmüs ceviz serpin.
- Bir kenarini kapatin ve gül gibi sarin.Digerlerini de ayni sekilde hazirlayin.
- Elinizle bastirarak tepsinize veya borcama yerlestirin.Birbirine sIkIstirarak dizerseniz kadayiflarin dagilmasini önlersiniz ve daha güzel olur.
- Her bir parca gül kadayifin üstüne birer cay kasigi tereyag koyun.
- Önceden isitilmis 150° derece firinda üzeri tam kizarana kadar pisirin. (Tam pismeden birer parca ceviz ile süsleyip pisirmeye devam ederseniz cok hos bir görünüm olur).
- Firindan cikardiktan sonra biraz dinlendirin hatta benim gibi citir citir olmasini istiyorsaniz bir 10-15 dakika bekleyin ve soguk serbeti öyle dökün.
AFIYET OLSUN!
4 Comments:
Eline saglik guzel gorunuyor,
afiyet olsun.
Zeynep
Elçin eline sağlık çok güzel bir tatlı yapmışsın. Sahiden çok nefis olur, en son geçen bayramda yemiştim özlemişim!
ellerine sağlık Elçin nefis görünüyor...
bu arada blogun hayırlı olsun,güzel paylaşımlarının devamı dileğiyle...
sevgiler...
Zeynep cok tesekkür ederim..
Sibel esim kadayifi cok sevdigi icin normal zamanlar da istiyor ama hazir buzlukta ki kadayiflar güzel olmadigi icin bende cok nadir yapiyorum ama bunlarin türkiyeden gelmesi en güzel tarafi:)
Hatice insallah güzel paylasimlarimiz olacagini umuyorum cok sagol..
Melek evde oruc acmak güzel oluyor (gerci ben tutamiyorum bu sene:)) ama misafirlige gitmeden de tadi cikmiyor:) birde misafirin gelmesi de güzel oluyor tabi.Ama bizde herkes calistigi icin pek gidip gelmeler olmuyor Ramazan da.
Yorum Gönder
<< Home