PASKALYA CÖREGI
Paskalya cöregin evin icine yayilan mis gibi kokusu bile yapmaya degiyor..Aslinda mahlep`in kokusunu cok sevdigim icin her türkiye ye gidisimde mutlaka alirim veya giden biri olursa getirtírim ama nedense herseferinde de mahlepi yaptigim tarife eklemeyi unuturum ve sonrasinda kendi kendime sinir olurum:) aynen bu tarifim de de öyle oldu.Siz de benim gibi sevenlerdenseniz ama benim gibi unutkan degilseniz mutlaka katin derim:)
MALZEME:
- 2 su bardagi ilik süt
- 1 yas maya (42 gr)
- 1,5 cay bardagi seker (8 yemek kasigi)
- 1 yumurta
- 1,5 cay bardagi siviyag
- 1 fiske tuz
- tereyag
- alabildigi kadar un
- Mayayi sütün icinde eritin ve sekeri ilave edin.
- Seker de eriyince yumurtanin akini, siviyagi ekleyin ve biraz karistirin.
- Daha sonra unu tuzu ekleyip yumusak bir hamur elde edin.
- Sicak bir yerde kabarana kadar bekletin.
- Kabardiktan sonra ufak bezeler koparip pogaca ici koyar gibi cay kasiginla tereyag koyun ve yuvarlayin.
- Ayirdiginiz yumurta sarisina cok az seker serpin ve cöreklerin üzerlerine sürün.
- Üzerine dilerseniz benim gibi dövülmüs badem veya susam serpin.
4 Comments:
Elçin geçenlerde ben de yapmıştım paskalya:) Çok severim ben de senin gibi! Hele mahlepin kokusunu.. Ellerine sağlık.
Ne güzel sibel:) bu arada paskalye yi paskalya olarak düzelttim sayende:))
merhaba
çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık.
ben de yapmak istiyorummm
Excellent, love it! Schaeffer coat of armes
Yorum Gönder
<< Home