Cuma, Ekim 14, 2005

Hardal Soslu Patates ve Yumurta


Besamel Sos icin ana tarif
Malzeme:


  • 1 kuru sogan
  • 2 yemek kasigi tereyag
  • 2.5 yemek kasigi un
  • 1 litre süt
  • 100 ml cig krema (Schlagsahne)
  • tuz, karabiber
Sos'a eklenecekler
Malzeme:


  • 3-4 yemek kasigi hardal
  • 1 yemek kasigi tereyag
  • 2 kasik cirpilmis krema (sart degil)
    • Yapilisi:

      1. Sogani tereyaginda kavurun.
      2. Unu yavasca rengi degisene kadar kavurmaya devam edin.
      3. Süt ve kremayi yavasca ekleyin ve devamli karistirarak 15 dakika kaynatarak pisirin.
      4. Tuz, karabiber dökün.
      5. Tencereyi ocaktan alin ve hardal ile tereyagini sosa ekleyin.Blendar dan pürüzsüz hal alana kadar cirpin.
      6. Dilerseniz son olarak cirpilmis kremayi kasikla sosa ilave edip eriyene kadar karistirabilirsiniz.
      7. Haslanmis patates ve yumurtalarin üstüne sos dökülüp servis edilir.



      Afiyet Olsun!

      6 Comments:

      Blogger ZeYNeP said...

      Hardalli bir lezzet, goruntusu cok hos, eminim tadida oyle, bende uygulayacagim bu sosu, tesekkur ederim paylasimin icin, yumurtayida patateside cok seviyorum , bu aksama yaparim iftara :))

      sevgilerimle,

      zeynep

      14 Ekim, 2005  
      Blogger Yesim said...

      Çok leziz görünüyorlar,ellerine sağlık Elçin. Patatesi çok severim, bu tarifi de hemen deneyeceğim...

      15 Ekim, 2005  
      Blogger Sibel said...

      Elçin bu çok güzel bir sos, hardala bayılıyorum ben de. İştah açıcı gerçekten! Eline sağlık ve fikir için teşekkürler.

      15 Ekim, 2005  
      Blogger elcinin_mutfagi said...

      Sevgili zeynep,yesim ve sibel rica ederim begendiginiz icin ben tesekkür ederim:)
      hardali ve haslanmis patates yumurta sevenler icin gercekten cok güzel bir tat..Hardal sosu cok yakisiyor ikisinede:)

      15 Ekim, 2005  
      Anonymous Adsız said...

      You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it
      » » »

      01 Ekim, 2006  
      Anonymous Adsız said...

      Keep up the good work »

      14 Şubat, 2007  

      Yorum Gönder

      << Home