Çarşamba, Aralık 20, 2006

Patatesli Candarli Cöregi


Dün aksam yemek dosyalarimi dergilerimi ve kitaplarimi düzenledikten sonra elime bir kac dergi alip aceba ne yapsam diye bakindim.Bir kac yil önce istanbul'da Altin Kek'de patatesli cörek yemistim ve hala tadini unutamam..Tabi daha sonra da bu cöreklerden almama ragmen tadi ilk yedigim gibi gelmedi.Dergi de patatesli cöreklerin resmini görünce aklima hemen Altin Kek Pastanesi geldi ve mutlaka denemeliyim dedim:)
Cok ta güzel oldu ama sanirim birdaha ki sefere icine giren sogani kavurmayi düsünüyorum veya sogansiz yapmayi düsünüyorum cünkü patatesli ici'nin tadinda sanki hafif bir acimsi tad vardi ve bu da o güzelim hamura yakismadi:)Hamuru cok güzel gercekten cok hafif.

Patatesli Candarli Cöregi

Malzemeler:
  • 1 su bardagi ilik su
  • 1 su bardagi siviyag
  • 1 tatli kasigi sirke
  • 1 tatli kasigi toz seker
  • 1 cay kasigi tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardagi un
ici:
  • 4 adet orta boy haslanmis patates
  • 1 adet orta boy kuru sogan
  • tuz, karabiber
Üzeri icin:
  • 1 adet yumurta
  • galeta unu

Yapilisi:
  1. Ilik su, siviyag ve sirkeyi catal yardimiyla cirpin.
  2. Üzerine tuz, toz seker ve kabartma tozunu ekleyerek cirpmaya devam edin.
  3. Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumusakliginda ele yapismayan bir hamur elde edinceye kadar yogurun.
  4. Hamuru oda sicakliginda 15-20 dakika dinlendirin.
  5. Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparip cay tabagi büyüklügünde acin.
  6. Diger taraftan ic harcini hazirlamak icin; rendelenmis patates ve sogani, tuzu ve karabiberi bir kasede karistirin.
  7. Cay tabagi büyüklügünde hamurlarin icine birer yemek kasigi kadar koyarak uclarini birlestirip kapatin.
  8. Sonra ters cevirip üzerine hafifce bastirarak yassilastirin.
  9. Hazirladiginiz cörekleri önce cirpilmis yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak yaglanmis firin tepsisine aralikli olarak yerlestirin.
  10. Önceden isitilmis 175 ° firinda yaklasik 30-35 dakika üzerleri kizarincaya kadar pisirin.
* Kaynak: Milliyet Yemek dergisi

6 Comments:

Blogger LaMa said...

Sirke cok yakisiyor pogaca hamuruna, bu coregin tadini da merak ettim dogrusu. Ekmek makinesini hamur yugurmak icin kullandigimdan beri boyle tarifleri deneme konusunda daha cesurum:) E bakariz tadina artik :)
Sevgiler

20 Aralık, 2006  
Blogger begüm said...

Elçin merhabalar,

Patatesli çörekler çok güzel görünüyor, zaten sirkenin hamura verdiği tat bir başka oluyor. Ellerine sağlık,

Sevgilerimle

Begüm

23 Aralık, 2006  
Blogger sevdamavisi said...

sevgili Elçin,
çöreğin enfes görünüyor ellerine sağlık...

23 Aralık, 2006  
Blogger Behiye said...

Elçinciğim ellerine sağlık, kesinlikle çok güzel gözüküyorlar. Bunu da listeme ekleyeyim:) Sevgilerimle.

23 Aralık, 2006  
Blogger elcinin_mutfagi said...

Merhaba lama sirke gercekten cok yakisiyor tadi da cok güzel biz severek yedik..Ekmek makinam yok ama eger daha kolay oluyorsa ne sanslisin:)

Begümcüm cok tesekkür ederim umarim sende birgün dener begenirsin :)

sevdamavisi begenmene sevindim tesekkür ederim:) Sevgiler.

Behiye canim benimde senden aldigim bir cok tarif var listemde:) hepsi insallah tek tek denenecek:)

24 Aralık, 2006  
Anonymous Adsız said...

Merhaba Elçin görüntü harika çörekler nefis olmuş eline sağlık patatesli börk ve çörekleri seviyorum tarif için teşekkürler sevgiler.
www.pastacikiz.com

25 Aralık, 2006  

Yorum Gönder

<< Home