Cumartesi, Aralık 30, 2006

Hayirli bayramlar Ve Mutlu Yillar


Herkesin bayramini en icten dileklerimle kutlar ve aileleriyle sevdikleriyle daha nice güzel bayramlar dilerim.
Yeni yilda aklima gelen ilk sey saglik saglik saglik! Anneme ogluma ve tüm sevdiklerime saglik icin hep dua ediyorum.Hakkimizda bu yil da insallah herseyin hayirlisini diliyorum Allah'tan.




Pandispanya ( ben 2 tane 16 cm'lik kücük kalip kullandim):
  • yarim su bardagi siviyag
  • bir bardaktan 2 parmak eksik yogurt
  • 1 su bardagindan 2 parmak eksik un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 100 gr. beyaz cikolata
  • 1 bardaktan 2 parmak eksik seker
  • 3 yumurta
Ic krema:
  • 200 ml süt
  • 2 paket kakaolu krem santi (ben 1 kasik toz kakao ekledim)
Üzeri icin:
  • 1 paket hazir cikolata sosu
Yapilisi:
  1. Pandispanyayi bir gün önceden hazirlayin.
  2. Yumurta ile sekeri ve vanilya sekeri yaklasik 10 dakika cirpin.
  3. Erittiginiz cikolatayi da ekleyin ve cirpmaya devam edin.
  4. Daha sonra yogurt siviyagi tek tek ilave edip cirpmaya devam edin.
  5. En son elediginiz un ve kabartma tozunu ekleyip yavasca cirpin.
  6. Yaglayip unladiginiz kaliba döküp 175° derece firinda yaklasik 25-30 dakika pisirin.
Kremamizi hazirlayip buz dolabinda soguyana kadar bekletin.
Ortadan kestiginiz pastaya kremayi sürün.Disini da kremayla kaplayin.
Hazirladiginiz cikolata sosun iyice soguyana kadar elinizle tel cirpiciyla karistirin.Daha sonra üzerine strec folyo sererek dolabta iyice sogumasini bekleyin.
Tel izgaranin üzerinde sosu heryerine gelecek sekilde kaplayin ve ic kremadan kalaniyla pastanizi süsleyin.

Pazar, Aralık 24, 2006

Yogun Cikolatali Pasta

Kostenlos Bilder hochladen bei directupload.netKostenlos Bilder hochladen bei directupload.net

(yine resimler yüklenmedi bu yüzden upload yapmam gerekti malesef ama üzerlerine tiklarsaniz yakindan görebilirsiniz)

Bugünlerde pastalara daha bir yogunlasmak istiyorum..O kadar cok pasta dergi ve kitaplarim var ki artik zaman buldukca bunlari sadece okumakla kalmayip degerlendirmek istiyorum.Tabi cocuklardan firsat buldukca:) bu pasta yine canim Burcu'nun tadina bayildigim pandispanyasi yapildi ve krema olarak da sevgili Zinnur ablanin cikolatali pudding tarifini denedim ve inanilmaz güzel oldu..Bu defa yeni aldigim 18 cm'lik yuvarlak kek kalibimi kullandim.Öyle tatli oluyor ki:) cocuk gibi sevincliydim kalibimi aldigimda. Ama sunu anladim mutlaka sevgili Burcucugumun lafini dinleyin ve yaptiginiz pandispanya'yi bir gün önceden hazirlayin cok daha iyi sonuc veriyor. Kek kendine geliyor ama cocuklar ve ben sabir edemeyip ayni günde yaptik pastayi ve malesef cok yumusak oldugundan birazcik kayma yapti:)) ama olsun tadi cok güzeldi.

Pandispanya (18 cm):

  • 3 orta boy yumurta
  • 1 su bardagindan 2 parmak eksik seker
  • 1 su bardagindan 2 parmak eksik un
  • 100 gr. sütlü cikolata, 100 gr. bitter cikolata
  • bir kac damla vanilya aromasi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 corba kasigi kakao
  • 6 corba kasigi yogurt
  • yarim su bardagindan 1 parmak eksik siviyag
Yapilisi:

  1. Yumurta ,şeker ve aromayı birlikte çırpmaya başlayalım.
  2. Ayrı bir kaba unu,kabartma tozunu ve kakaoyu eleyelim.
  3. Çikolatamızı benmaride eritelim.
  4. Çırptığımız yumurtalı karışıma eritilmiş çikolatamızı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Şekerin iyice erimesi gerekmektedir.
  5. Yoğurdu ekleyip çırpalım, sıvı yağı ekleyip çırpalım.
  6. Hazırladığımız unlu karışımı ilave edip tekrar yavaş yavaş çırpalım.
  7. Karisimi yaglanmis 18 cm'lik yuvarlak kek kalibiniza bosaltin.
  8. Tel ızgaranın üzerinde dengelice kalıbımızı yerleştirip 175° dercede yaklaşık 1 saat pişirelim. Piştikten sonra tezgahta soğutup fırının içerisinde saklayalım.
Pasta krema ( cikolatali puding):

  • 2 yemek kasigi misir nisasta
  • 5 yemek kasigi seker
  • 2 yemek kasigi kakao
  • 1/8 tatli kasigi tuz
  • 1 bardak süt krema
  • 1 1/4 bardak süt
  • 2 büyük yumurta
  • 1 1/4 bardak damla cikolata ( ben 1 bardak kullandim)
  • 1 tatli kasigi vanilya aromasi ( katmadim)

Yapilisi:

  1. Misir nisasta, seker, kakao ve tuzu agit tabanli bir tencereye alip karistirin.
  2. Üzerine krema, süt ve yumurtalari ekleyip telle bütünlesene kadar cirpin.
  3. Damla cikolatalari da katin.Orta ateste kaynamaya baslayana kadar devamli karistirarak pisirin.
  4. Puding'i tencereden bir kaseye bosaltin ve azicik su ve buz kaliplariyla doldurdugunuz daha büyük bir kasenin icine oturtun.
  5. Sogumaya baslayana kadar buz banyosunda karistirin.
  6. Vanilya yi ekleyin.
  7. Üzerini strec kaplayip iyice koyulasip soguyana kadar buz dolabinda dinlendirin.
* Cikolatali Puding tarifi: Martha Stewart

Çarşamba, Aralık 20, 2006

Patatesli Candarli Cöregi


Dün aksam yemek dosyalarimi dergilerimi ve kitaplarimi düzenledikten sonra elime bir kac dergi alip aceba ne yapsam diye bakindim.Bir kac yil önce istanbul'da Altin Kek'de patatesli cörek yemistim ve hala tadini unutamam..Tabi daha sonra da bu cöreklerden almama ragmen tadi ilk yedigim gibi gelmedi.Dergi de patatesli cöreklerin resmini görünce aklima hemen Altin Kek Pastanesi geldi ve mutlaka denemeliyim dedim:)
Cok ta güzel oldu ama sanirim birdaha ki sefere icine giren sogani kavurmayi düsünüyorum veya sogansiz yapmayi düsünüyorum cünkü patatesli ici'nin tadinda sanki hafif bir acimsi tad vardi ve bu da o güzelim hamura yakismadi:)Hamuru cok güzel gercekten cok hafif.

Patatesli Candarli Cöregi

Malzemeler:
  • 1 su bardagi ilik su
  • 1 su bardagi siviyag
  • 1 tatli kasigi sirke
  • 1 tatli kasigi toz seker
  • 1 cay kasigi tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardagi un
ici:
  • 4 adet orta boy haslanmis patates
  • 1 adet orta boy kuru sogan
  • tuz, karabiber
Üzeri icin:
  • 1 adet yumurta
  • galeta unu

Yapilisi:
  1. Ilik su, siviyag ve sirkeyi catal yardimiyla cirpin.
  2. Üzerine tuz, toz seker ve kabartma tozunu ekleyerek cirpmaya devam edin.
  3. Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumusakliginda ele yapismayan bir hamur elde edinceye kadar yogurun.
  4. Hamuru oda sicakliginda 15-20 dakika dinlendirin.
  5. Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparip cay tabagi büyüklügünde acin.
  6. Diger taraftan ic harcini hazirlamak icin; rendelenmis patates ve sogani, tuzu ve karabiberi bir kasede karistirin.
  7. Cay tabagi büyüklügünde hamurlarin icine birer yemek kasigi kadar koyarak uclarini birlestirip kapatin.
  8. Sonra ters cevirip üzerine hafifce bastirarak yassilastirin.
  9. Hazirladiginiz cörekleri önce cirpilmis yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak yaglanmis firin tepsisine aralikli olarak yerlestirin.
  10. Önceden isitilmis 175 ° firinda yaklasik 30-35 dakika üzerleri kizarincaya kadar pisirin.
* Kaynak: Milliyet Yemek dergisi

Pazartesi, Aralık 18, 2006

Un Kurabiye ve Islak Kek



Türkiye'de bir komusmuzdan yedigim un kurabiyeleri cok begenmis ve aradan cok uzun zaman gecmis tarifi alamamistim..Ama bu sefer anneme tembihleyip tarifi yazdirdim:) ne de iyi etmisim gercekten cok begendik.Hatta bir yerde sanirim tarif defterinde bir pastanede calisan beyefendi biskin yagi ile yaptiklarini okumustum.Bende bu kurabiyeleri biskin yagi ile yaptim.Tereyag ve margarin karisimi bir yag oldugundan ne cok yumusak ne de sert bir yag.
Islak kek de ilk defa bir günde tükendi:) esim bayildi.Bu sefer cok daha güzel olmus bitti mi gercekten deyip durdu ( kek'in yarisini kendi yedi zaten:))

Islak Kek
  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardagi seker
  • 1 su bardagi süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kasigi kakao
  • 2,5 su bardagi un
  • 1 paket eritilmis margarin veya tereyag ( 250 gr)
Yapilisi:
  1. Yumurta ile sekeri iyice cirpin.
  2. un ve kabartma tozunu katmadan diger tüm malzemeleri tek tek koyup cirpin ve bu karisimdan 1,5 bardak ayirin.
  3. Un ve kabartma tozunu eleyerek karisima ekleyin cirpin.
  4. En son damla cikolatalarini ekleyip karistin.
  5. Yaglanip unlanmis ortasi delik kek kalibiniza döküp 175° derecede yaklasik 40 dakika pisirin.
  6. Pistikten sonra sogutmadan bir tabaga ters cevirin..Iyi unlarsaniz kolay cikacaktir
  7. Tüm kek'i dilimler halinde kesin ve hemen ayirdiginiz cikolatali karisimdan üzerine kasik yardimiyla yedirerek dökün.
Un Kurabiye
  • 250 gr yumusak margarin
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 2 cay bardagi pudra sekeri (cok tatli sevenlere az gelebilir)
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 2 yemek kasigi su

Tüm malzemeleri yogurun ve dilediginiz sekli verin.Isterseniz yuvarlayip ortalarina marmelatta dökebilirsiniz.Yaklasik 30-35 dakika 170° derecede pisirin.Hatta tavsiyem altlari cok hafif kizarmasini bekleyin böyle olunca damaginiza cok fazla yapismiyor:)

Perşembe, Aralık 07, 2006

Elmali Kurabiye


Aslinda bu da cok bilinen bir tarif ama gecen komsum da bana sagolsun cok güzel elmali kurabiye getirmisti ve aslinda bir malzeme farkiyla yinede tad farkliligi oldugunu gördük:) ikiside cok güzel oluyor..Bende ki fark yogurt yerine su koyuyorum ve inanilmaz kiyir kiyir bir kurabiye oluyor.Kesinlikle bunu da denemenizi tavsiye ediyorum:)

Elmali Kurabiye:
  • 1 paket tereyag (250 gr)
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 1 yumurta
  • yarim cay bardagi su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 6 kasik pudra sekeri
  • yaklasik 5 bucuk bardak un
Ic Malzeme:
  • 4 eksi elma
  • 3 yemek kasigi seker
  • tarcin, dövülmüs ceviz
Yapilisi:
  1. Ilk önce kücük bir tencereye elmalari rendeleyin ve seker ceviz ile suyunu cekene kadar kavurun.En son tarcini ekleyip sogumaya birakin.
  2. Tereyagini eritip soguttuktan sonra pudra sekerini ve diger hamur malzemelerini bir kaba ekleyip yumusak hamur elde edene kadar yogurun.( yagli oldugundan dagiliyor gibi dursada korkmayin)
  3. Elmali ic malzemesi soguyana kadar hamurunuzu dolabta dinlendirin.
  4. Daha sonra pogaca hamuru gibi elinizle acip bir tatli kasigi elmali icten koyup kapatin.
  5. Önceden isitilmis 175° dereceli firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.
  6. Soguduktan sonra pudra sekeri serpin.

Pazartesi, Aralık 04, 2006

Isteee bebisleriminin Slide Show'u:)

Pazar, Aralık 03, 2006

Dünya Engelliler Günü






Lütfen sizde cevrenizde ki engelli insanlara yardim elinizi uzatin.Unutmayin sizin veya bir yakininizin da basina ayni sey gelebilir.Sorunlarin sizden uzak olmasi tepkisiz yapmasin.
Bakin görün ve yardim edin.

Benim de dogustan 6 yasinda zihinsel engelli oglum olmasina ragmen inanirmisiniz kendimden pek bir cümle kuramadim ve denizfenerinden okudugum bu cümlelerin daha güzeli olamayacagini düsünüp buraya ekledim..En ufacik bir gelisim göstermesi bile bizi inanilmaz mutlu ediyor bu yüzden her ne olursa olsun herseyimize sükür etmemiz gerektigine inaniyorum.